2018 Werkperiode

team2018Het werden er 22, en nog veel meer ...

Met z’n vieren gingen we 23 juli richting El Seibo.

De 14 toiletten in Villa Guerrero van vorig jaar wilden we evenaren. Dat is gelukt. Dat werden er 22(!) in Villa Guererro.  En meer dan dat.

In de wijk Kilometro seis zijn er 5 dubbele toiletten gezet en in de wijk Kilometro ocho 1 dubbel toilet. In de laatste twee wijken is, met sponsorgeld, onder ons toezicht, door anderen gebouwd. Het werk is ontzettend gezegend.
We zijn van plan ook de komende jaren een (behoorlijk) aantal van deze toiletten te (laten) bouwen.

Inmiddels zijn we de 100 toiletten gepasseerd.

Maar, er zijn in de wijk nog zo’n 500 gezinnen die geen toilet hebben.

Voorlichting

Dit jaar hebben we op een aantal plaatsen voorlichting gegeven over hygiëne en het gebruik van dit soort toiletten Iets wat je je bij ons nauwelijks kunt voorstellen.

Kinderwerk

Deze werkperiode hebben we twee keer kinderwerk gedaan.

We hebben een Bijbelverhaal verteld en daarna wat spelactiviteiten. De kinderen hebben genoten. De bijbelverhaling gingen over Daniël in de leeuwenkuil [Daniël 6] en het verloren en gevonden schaap [Lukas 15].

De koers voor volgend jaar

Volgend jaar gaan we door in Villa Guerrero en mogelijk weer in andere buitenwijken. Misschien vinden we ook komend jaar in Putten extra financieringsmogelijkheden om meer locaties te kunnen doen.

Het lokale team is aan het onderzoeken of we komend jaar in Kilómetro Ocho een grondboring voor een drinkwatervoorziening kunnen doen. Die gaan we dan in 2019 aanleggen.

Ook gaan we in de wijk opnieuw een EHBO cursus geven.

Fotoboek 2018: