2012 Werkperiode

team2012Een terugblik op de reis.

Na een seizoen van actievoeren en fundraising vertrokken we met z’n tienen maandag 16 juli vanaf Schiphol om te gaan bouwen en op 3 augustus waren we weer terug.

Waar zijn we mee aan de slag geweest

Kinderwerk

Ook dit jaar hadden we, op bouwdagen, in de ochtend een kinderprogramma. Elke dag waren er zo’n 50 kinderen die zich uitstekend hebben vermaakt.

Het medisch centrum

Het gedeelte wat we vorig jaar hebben opgeleverd was, door omstandigheden, nog niet volledig in gebruik. We hebben besloten om van de geplande uitbreiding wel de ruwbouw neer te zetten, maar deze nog niet te laten afwerken.

Een extra leslokaal

De school bestond tot nu toe uit 6 leslokalen. De capaciteit hiervan begon aan de grens te komen.

Om een 7e lokaal te realiseren hebben we van een stichting in Nijkerk het benodigde bedrag ter beschikking gekregen. Inmiddels staat de ruwbouw er en het budget voor afbouw en inrichting staat klaar om op korte termijn besteed te worden.

Computers

Ook dit jaar hebben we van een bedrijf een viertal afgeschreven laptops gekregen. Deze zijn inmiddels in gebruik door de school. Helaas blijkt het type laptop, dat we to nu toe meekregen, een warmtegevoelige component te hebben. Van de serie van vorig jaar hebben er al 3 de geest gegeven. Voor komend jaar proberen we een ander type te regelen.

Het kantoor, annex slaapgelegenheid voor Pastor Nicolàs en Dulce Maria hebben we elektriciteit aangelegd.

Sinds de bouw in 2007 was het kantoor eigenlijk alleen overdag bruikbaar en de verlichting van de douches/toiletten onder het kantoor werd al jaren via een verlengsnoer vanuit een klaslokaal gevoed.

De sloppenwijk

Ook deze keer hebben we met de groep weer een “rondje sloppenwijk” gedaan. Het valt op dat er ieder jaar weer een aantal golfplaatwoninkjes cq. Krotten zijn vervangen door stenen huisjes. Er blijven er overigens nog genoeg over. De rivier achter de sloppenwijk is nog smerig als altijd. Die is vuilnisstort, riool en wasplaats tegelijk. Een wonder dat er nog geen besmettelijke ziekte ontstaan is.

Ziekte en ongelukjes

We werden dit seizoen wel wat geplaagd door ziekte en ongelukjes. Het begon met een kleine misstap op de bouw waardoor een, toch al zwakke, enkel wat beschadigd raakte. Gevolgd door een darmverstopping, een beet van een giftige duizendpoot en de val van een steiger.
Gelukkig leverde geen van de gevallen blijvend letsel op en konden we als groep terug.

Een fotoimpressie: