2015 Werkperiode

Het werden er 14, een terugblik op de reis.

Met z’n vieren gingen we 20 juli richting El Seibo.

Net als vorig jaar was de eerste tegenslag het missen van de aansluiting op Curaçao waardoor we pas een dag later konden doorvliegen naar de Dominicaanse Republiek.

De twaalf toiletten van vorig jaar wilden we evenaren. Dat is gelukt.
Het werden er 14. Het werk is ontzettend gezegend.

We zijn van plan ook de komende jaren een (behoorlijk) aantal van deze toiletten te (laten) bouwen. Er zijn in de wijk nog ongeveer 500 gezinnen die geen toilet hebben.

Kinderwerk

Deze werkperiode hebben we door het kleine team en de vele zaken die geregeld moesten worden, slechts een keer kinderwerk gedaan.

We hebben verteld over de Goede Herder. De kinderen hebben genoten.

 

Voorlichting

We zijn een aantal keer op de lokale TV zender geweest.

Johan heeft ook meegedaan aan de opname van een promotiefilm die voorlichting geeft over hygiënemaatregelen en milieuzorg. Onze wijze van toiletten bouwen is een voorbeeld van een hygiëne maatregel.

Medereizigers gezocht

We zijn nog druk aan het werven voor het team van volgend jaar. We kunnen extra teamleden goed gebruiken. We bieden een reis naar een subtropisch oord met een mix van werken, hulp aan de gemeente daar en vakantie (in de weekends). De eis is: Een christelijke levenshouding en minstens 16 jaar in augustus van het jaar dat je mee wilt. (En natuurlijk willen aanpakken).
Rond half november gaan we de balans opmaken en de tickets bestellen. Weet je iemand die belangstelling heeft om een keer mee te gaan, neem gerust contact op. We komen graag langs om ons verhaal te vertellen en foto’s te laten zien.
De werkperiode is 18 juli – 6 augustus 2016

De koers voor volgend jaar

We zijn door mensen mee genomen naar twee andere sloppenwijken.  Santa Lucia: 1500 inwoners, 4 slecht werkende toiletten en een kleine groep iets verder op: 50 huisjes, geen waterleiding, geen toiletten. We kunnen helaas niet alles behappen met onze kleine werkgroep.
Misschien vinden we in Putten extra financieringsmogelijkheden om deze nood te lenigen.