2017 Werkperiode

team2017Het werden er 14, en nog veel meer ...

Met z'n drie├źn gingen we 17 juli richting El Seibo.

De 14 toiletten in Villa Guerrero van vorig jaar wilden we evenaren. Dat is gelukt. Een paar van de toiletten zijn door Puttenaren per toilet gefinancierd. Daarnaast zijn in de wijk Kilometro seis 4 dubbele toiletten neergezet en in de wijk Kilometro ocho 1 dubbel toilet.

In de laatste twee wijken is, met sponsorgeld van een bedrijf, onder ons toezicht, door anderen gebouwd. Het werk is ontzettend gezegend. We zijn van plan ook de komende jaren een (behoorlijk) aantal van deze toiletten te (laten) bouwen. Er zijn in de wijk nog ongeveer 500 gezinnen die geen toilet hebben.

v2017 1 v2017 2 v2017 3 v2017 4

Voorlichting

Dit jaar hebben we op een aantal plaatsen uitgebreid voorlichting gegeven over het reinigen, onderhoud en ontstoppen van toiletten. Iets wat je je bij ons nauwelijks kunt voorstellen.

 

Kinderwerk

Deze werkperiode hebben we door het kleine team en de vele zaken die geregeld moesten worden, slechts een keer kinderwerk gedaan. We hebben een Bijbelverhaal verteld en daarna wat spelactiviteiten. De kinderen hebben genoten.

v2017 5 v2017 6 v2017 7

De koers voor volgend jaar

Volgend jaar gaan we door in Villa Guerrero en mogelijk weer in andere buitenwijken. Misschien vinden we ook komend jaar in Putten, en andere plaatsen, extra financieringsmogelijkheden om meer locaties te kunnen doen.

De wijken die voor 2018 op het programma staan, zijn Kilometro Nueve en Santa Rita Daarnaast nog een aantal plaatsen. We kunnen helaas niet alles behappen met onze kleine werkgroep.

Misschien vinden we in Putten, of buiten, extra financieringsmogelijkheden om deze nood te lenigen.

Fotoboek 2017:

{gallery}seibo/fotoboek/2017_werkperiode{/gallery}