2020 Werkperiode

De plannen overhoop

In de zomer afreizen naar El Seibo zit er niet in. Op het laatste moment annuleerde de luchtvaartmaatschappij de tickets.
Niet omdat De Dominicaanse Republiek zelf een probleem heeft. Alle Coronamaatregelen zijn op dit moment beƫindigd ..
Het probleem is de uitbraak in de VS. 90 procent van de toeristen komt daar vandaan en de Dominicaanse Republiek zit niet te springen om een nieuwe uitbraak door toeristen uit de VS.

  • 28 sept t/m 15 okt wagen we een nieuwe poging.

v2020 boringDe waterput in de Sloppenwijk

Vorig jaar was het feest in het bergdorpje Altos de Peguero. Daar hebben we we een waterput gerealiseerd. Laboratoriumonderzoek wees uit dat het water uit de put zelfs prima geschikt is als drinkwater. Vanuit de wijde omgeving komen mensen nu water halen, vaak met ezels met een juk met watervaten. De 19e eeuw is hier blijkbaar nog niet voorbij.
Deze zomer wilden we, met dank aan een grote sponsor, weer een drinkwatervoorziening aanleggen in een afgelegen dorpje. Een cruciaal onderdeel daarvan is de grondwaterboring ca. 90 meter diep.
Die boring is inmiddels gemaakt en betaald. We hebben onze plaatselijke werkgroep alvast het geld ter beschikking gesteld en volgen het op afstand.

v2020 toilet 1Natuurlijk worden er ook toiletten gebouwd..

Een zestal putten was, als voorbereiding op onze komst, al uitgegraven. Putten van 2 meter diep. Best wel gevaarlijk in een kinderrijke omgeving. Inmiddels hebben we besloten om de beerputten te laten metselen en voorzien van de dekplaat. Het geld is al daar naar toe en het eerste materiaal is al gekocht. De aannemer uit de sloppenwijk gaat aan de slag.
Bij onze komst eind september (?) gaan we verder.


v2020 toilet 2 v2020 toilet 3